Gastronomie na mlýně...
V naší restauraci Vás čekají chutě od čerstvě nasbíraných bylin z našeho heřmánkového pole až po lokálně získané sezónní produkty. Naše menu je inspirováno bohatstvím lokálních surovin a tradicí české kuchyně, přičemž každý pokrm je připraven s maximální pečlivostí a ohledem na detail. Přijďte objevit, jak dokáže spojení přírody a kulinářského umění vytvořit nezapomenutelné momenty.
Degustační menu
Naše speciality, pečlivě připravované pod vedením šéfkuchaře Dominika Unčovského, jsou ztělesněním naší vášně pro kvalitu a chuť. Díky přímé spolupráci s místními farmáři garantujeme, že používáme jen ty nejčerstvější suroviny, což našim pokrmům dodává nejen nezapomenutelné chutě, ale i aroma.
Předkrm
Pstruh z turnovských sádek, heřmánek, gin Dlabka
CRÉMANT DE BOURGOGNE BLANC BRUT, Vitteaut Alberti, NV, Crémant de Bourgogne
Mezichod
Máslo, kukuřice, sýr romadur, celozrnný chips
CHARDONNAY, Ettore Germano, 2021, Serralunga d‘Alba
Teplý předkrm
Celer, jablíčko, droždí
PINOT BLANC, Maximin Grünhaus, 2021, Ruwer
Hlavní chod
Kachní prso, zelí, pastinákové pyré
IRROSSO, Casanova di Neri, 2020, Montalcino
Dezert
Houbové suflé s břízovou zmrzlinou a borůvkami
MAXIMIN, Maximin Grünhaus, 2023, Ruwer
Bar & Vinotéka
Hotelový bar se nachází v mlýnici, která nejvíce odráží historii původní kamenné stavby mlýna. Nabízíme několik originálních signature drinků připravovaných dle receptury Václava Vojíře z přažského Bugsy's baru a také speciálním drinkem na bázi heřmánku. Naše vinotéka je umístěna v původní turbínové studně s kapacitou až 400 láhví vín a naleznete zde výběr z celého světa.
Se vznikem butikového hotelu Podhlavický mlýn se zrodil i unikátní produkt heřmánkový gin. Vytvořen ve spolupráci s prestižní palírnou Dlabka Distillery, tento unikátní gin oslavuje naši historickou vazbu na heřmánek. Každá kapka je mistrovským dílem, které harmonicky spojuje jemnou květinovou vůni heřmánku v kombinace s ostatními bylinkami, čímž vzniká sofistikovaný zážitek pro vaše smysly. Heřmánkový gin je dostupný výhradně u nás, což vám umožní vychutnat si tuto neodolatelnou specialitu v okouzlujícím prostředí našeho hotelu. Vítejte ve světě elegance a chutí, které si zasloužíte.
Dominik Unčovský
Head Chef
Dominik Unčovský je 28letý ambasador Makro akademie, výherce národního kola soutěže Bocuse d´Or. Reprezentoval Českou republiku v evropském kole nejprestižnější soutěže na světě Bocuse d´Or. Vyučil se v Pražském kulinářském institutu pod Romanem Vaňkem, kterému také pomáhal při vydávání několika kuchařek.
S natáčením má zkušenosti ze spolupráce s Daliborem Navrátilem při natáčení Hospody U Druhé šance a také několik let aktivně natáčí
v pořadu Dobré ráno na České televizi. Svou kariéru začínal
v pražských restauracích La Bottega di Finestra, Sansho a Mánes.
V zahraničí nabral spoustu zkušeností v hotelu A-ROSA Kitzbühel, kde působil jako junior sous-chef. Absolvoval stáž v jednom
z nejprestižnějších hotelů v Indii Radisson Blu Plaza *** Mysore. Jeho posledním oceněním je titul Objev roku v anketě Zlatý kuchař ČR. Momentálně se chystá na stáž ve 3. michelinské restauraci AQUA.
Lukáš Čarný
Co - head Chef
Jeho kariéra začala na Pražském kulinářském institutu, kde strávil tři roky. Během této doby se setkal s řadou inspirativních osobností, včetně Dominika Unčovského, který se stal jeho blízkým kolegou a přítelem. Lukáš dále zdokonalil své dovednosti prostřednictvím stáží v některých z nejprestižnějších restaurací světa. V roce 2019 absolvoval stáž v japonské restauraci Narisawa, která má dvě michelinské hvězdy. V roce 2020 se Lukáš podíval do Švédska do restaurace Frantzén, která má tři hvězdy, a v letech 2021-2022 pracoval v restauraci Ekstedt, kde získal další cenné zkušenosti. Po návratu do Česka se Lukáš vrátil ke spolupráci s Dominikem a stal se ambasadorem Makro akademie, kde se stal koučem. Jeho cílem je inspirovat a vzdělávat novou generaci kuchařů, předávat jim nejen technické dovednosti, ale také vášeň pro gastronomii. Lukáš Čarný se díky své pílí, kreativitě a ochotě se neustále učit stal jedním z nejvýznamnějších šéfkuchařů v České republice.